Hi-Ex Lichtschuimgenerator (outside air)

InnoVfoam heeft een plug- and play lichtschuimgenerator volgens het “outside air” principe ontwikkeld. De Hi-Ex 600 generator van InnoVfoam is onderdeel van het VdS-gekeurde lichtschuimsysteem van InnoVfoam. De lichtschuimgenerator zorgt voor besparingen op montagekosten, leidingwerk, bouwkundige voorzieningen en onderhoud.

Bij het ontwerp van de InnoVfoam lichtschuimgenerator is rekening gehouden met de inbouwhoogte. De generator heeft een minimaal ruimteverlies in de opslagruimte en er zijn weinig bouwtechnische aanpassingen aan het dak nodig. Het V-vormige verschuimingsnet aan de onderzijde zorgt voor een zeer hoge schuimopbrengst bij een lage waterdruk. Hierdoor zijn minder generatoren nodig om een opslagruimte met schuim te vullen. De generatoren en ontluchtingsluiken worden pneumatisch (CO2) aangestuurd, de ventilator is wateraangedreven door bluswaterdruk en is daarmee bedrijfszeker. Voor plaatsing en onderhoud geldt: snelheid is essentieel. De generator is daarom plug-and-play ontworpen en het kan zeer snel geplaatst worden en aangesloten op een vooraf aangelegd en eenvoudig leidingnet.

Het outside air lichtschuimsysteem van InnoVfoam is ontwikkeld, getest en gekeurd door/volgens EN-13565, EN-1568-2, CE en NFPA. Daarnaast is het systeem het enige lichtschuimsysteem met een VdS-certificaat. Download hieronder meer informatie over de technische specificaties en goedkeuringen.