Aanbouw nieuwe hangar

vrijdag 24 mei 2019

In januari 2019 is de eerste paal geslagen voor de bouw van onze nieuwe R&D Center. Welke tevens ook een vliegtuighangar is welke uitgerust is met diverse blusschuimsystemen voor demonstraties en testen. Het achterste deel van het pand zal tevens dienen als bedrijfsruimte waar onze nieuwe Hi-Ex 600 generatoren geassembleerd kunnen worden.

Hieronder treft u een korte omschrijving van het verloop van dit innovatieve project.

Maart 2019
Het imposante houten skelet is geplaatst. Het 556 M² grote gebouw is duurzaam en zeer brandvertragend opgebouwd.

April 2019
Het pand is wind- en waterdicht gemaakt. De vloerwapening en vloerverwarming is aangebracht waarna de betonvloer is gestort en strak is opgeleverd. Tijdens het droogproces van de vloer is de buitengevelbekleding inclusief zetwerk en kozijnen afgemaakt. De bekleding is in dezelfde kleurstelling aangebracht als het bestaande kantoorpand.

Nadat de lichtkoepels en dakopstanden voor de Hi-Ex generatoren zijn geplaatst is het dak geïsoleerd en geplakt.

Mei 2019
Aansluitend is de hangar opgedeeld in een demo/test ruimte en productieruimte door middel van een tussenwand. Beide ruimtes zijn voorzien van de laatste technologieën op het gebied van blusschuimsystemen.

In deze periode is ook de ondergrondse watertank 50.000 liter geplaatst. Het volledige dakoppervlak van het R&D Center zorgt voor de opvang van regenwater. Dit gebruiken wij bij de demonstraties en Factory Acceptance Testen (FAT). De tank staat in verbinding met de tank onder het bestaande kantoorpand en samen zijn zij goed voor de opvang van 100.000 liter regenwater.

Er is begonnen aan de opbouw van de hangar deuren. Deze zijn uniek in hun formaat; 2 deuren van 8 meter breed en maar liefst 5,2 meter hoog.

Juni 2019
De ondergrondse blusleidingen tussen de nieuwbouw en het bestaande kantoorpand zijn aangelegd en de overhead deuren van de productieruimte zijn geplaatst.

Juli 2019
De inpandige blusinstallaties zijn geïnstalleerd. De elektrotechnische installaties zoals LED verlichting zijn volgens de laatste moderne technische lichtlijnen geïnstalleerd. Deze reageert op beweging en lux.

De stalen spiltrap naar de 1e verdieping en naar het dak toe zijn aangebracht.

Augustus 2019
Op het dak is de bliksembeveiliging aangebracht. Buiten wordt het hekwerk, bestrating en groenvoorziening aangebracht.

September t/m oktober
De laatste maanden van het jaar zijn gebruikt om de puntjes op de spreekwoordelijke 'i' te zetten zoals de gevelreclame. En uiteindelijk is de Cessna 421 B in de hangar geplaatst. Deze is helemaal vanuit Brazilië maar Nederland getransporteerd.

Al met al een bijzonder project om te volbrengen! Hiermee hopen wij onze (potentiële) klanten te laten zien wat wij -letterlijk- in huis hebben en dat wij voor elk blusvraagstuk graag een oplossing bedenken. Innovatief. En op maat.