Alert kiest voor partnership met Solberg (Re-Healing Foam)

woensdag 16 april 2014

Alert Disaster Control is een internationale organisatie op het gebied van inzet bij rampen, met name gericht op industriële brandbeveiliging. Recentelijk is Alert een meerjarige strategische partnerschap aangegaan met Solberg voor het leveren van Re-Healing foam, de fluorvrije schuimconcentraten. Re-Healing foam zal door Alert Disaster Control ingezet worden voor het brandbestrijden bij grote calamiteiten over de hele wereld onder de noemer STORM ALERT™ RF1%, 3% en 3x6%.

Solberg is op het gebied van ontwikkeling en het leveren ‘s werelds grootste fabrikant van fluor-vrije schuim concentraten. Vanaf 2004 biedt de organisatie een breed palet aan fluor vrije alternatieven voor AFFF, AFFF/ATC, FFFP en proteïne schuimen.

Als schuimblusspecialist is InnoVfoam distributeur in Nederland van o.a. Solberg’s ReHealing foam producten. Re-Healing foam is 100% vrij verklaard m.b.t. PFOS, PFOA, en fluor polymeren, en is dan ook niet bio accumulatief, persistent of toxisch. Hierdoor brengen Re-Healing foam schuimconcentraten geen schade toe aan mens, dier of milieu, en zijn deze producten op een verantwoorde, en veilig wijze te gebruiken in brandblusinstallaties. 

Tekst: Marcel Biervliet