Biologisch varkensbedrijf kiest voor InnoVfoam PB systeem!

dinsdag 05 februari 2013

Het familiebedrijf Maatschap van Leeuwen is 25 jaar geleden als een van de eerste in Nederland begonnen met het opzetten van een biologische varkenshouderij in Buren.  Eigenaar Peter van Leeuwen geeft aan dat hij veel waarde hecht aan de veiligheid en duurzaamheid van zijn bedrijf. Tevens vindt hij verantwoord ondernemen belangrijk. Ter uitbreiding van het bedrijf zijn onlangs twee nieuwe schuren gebouwd waarbij gekozen is voor brandpreventie middels het hitte detectie systeem van InnoVfoam.

Het PB systeem is een preventief inzetbare voorziening die een hittebron detecteert door middel van een lineaire hitte detector (LHD) en alarmeert voordat er ook maar sprake is van brand. Het PB systeem wordt standaard geleverd met 2 detectielussen en genereert naast een akoestisch alarm ook een doormelding of signaal wat binnenkomt bij een brand- of inbraakcentrale. Het systeem kan optioneel worden uitgerust met een sms module die een alarm verzendt naar het voorgeprogrammeerde telefoonnummer van de gebruiker.

Het systeem is in december 2012 in bedrijf gesteld. Voor meer informatie over het hitte detectie systeem verwijzen wij u naar de volgende pagina: het PB systeem