Details bijmengskid voor de Aegir

donderdag 22 mei 2014

Zoals aangegeven in het nieuws item van 09.05.2104 heeft InnoVfoam een compact bijmengskid geleverd voor het pijpenlegschip 'Aegir'.

Door de 6" waterinlaat van het skid zal een flow met een capaciteit van 3.900 l/min gaan. Deze flow wordt toegevoerd vanuit de bestaande brandbluspomp op het schip en gereduceerd naar een vaste druk d.m.v. een Inbal drukreduceerafsluiter.

In het skid wordt 3% fluorvrij schuimconcentraat aan de hoofdflow toegevoegd. Het schuimconcentraat wordt bijgemengd door een 'Wide range Balanced pressure  Proportioner' (MBWP) en een elektrisch aangedreven schuimconcentraatpomp (de schuimpomp verpompt het schuimconcentraat vanuit de schuimconcentraattank naar de proportioner).

Het water/schuimconcentraat mengsel (premix) wordt vervolgens via drie Inbal delugekleppen en drie uitlaatflenzen het leidingwerk in geleid richting de drie electrisch bediende blusmonitoren nabij het helideck. Het skid is als volledig gesloten, geisoleerde en verwarmde unit opgebouwd. Openslaande luiken aan twee zijden maken het inwendige optimaal bereikbaar voor testen en onderhoud.

Zie voor verdere details de bijgevoegde afbeeldingen.