FAT containersysteem voor Hi-Ex Sita Maastricht

vrijdag 18 maart 2016

In opdracht van Cofely-Zuid, levert InnoVfoam BV een "outside air" Lichtschuimsysteem voor het afvalstoffen depot van Sita te Maastricht. Een delegatie van Cofely en Sita bezochten op 7 maart 2016 de InnoVfoam hoofdvestiging te Oudkarspel voor de FAT test van het systeem.

De HiEx-600 lichtschuim generatoren die InnoVfoam BV de afgelopen jaren heeft ontwikkeld, worden ook toegepast voor de beveiliging van 3 kluizen voor chemicaliën bij Sita. 

Voor het bijmengen van schuimconcentraat aan de waterstroom, het verdelen van het schuimblusmiddel naar de kluizen en de bediening van de luchtkleppen van het lichtschuimsysteem, ontwikkelde InnoVfoam een speciale, geïsoleerde bluscontainer met verwarming en verlichting.

Tijdens de FAT werden zowel de lichtschuimgenerator als ook het schuimbijmengsysteem naar genoegen van de klant op goede werking gedemonstreerd.

De bluscontainer is reeds op transport gesteld naar Maastricht, de lichtschuimgeneratoren zijn inmiddels geplaatst op de kluizen van Sita. Een definitieve inbedrijfname met life test zal op korte termijn plaatsvinden. 

Het bijzondere aan de HiEx-600 lichtschuimgenerator is dat het apparaat als complete unit direct in het dak geplaatst kan worden en aangesloten, hetgeen een enorm montage- en tijdvoordeel biedt ten opzichte van het gebruik van conventionele lichtschuimgeneratoren.