FAT Statoil

vrijdag 25 september 2015

Op woensdag 16 september 2015 heeft een Deense delegatie InnoVfoam bezocht om aanwezig te zijn bij de Factory Acceptance Test (FAT) van het blussysteem dat InnoVfoam heeft ontwikkeld voor Statoil Refinery in Kalundborg, Denemarken.

Zoals dat bij InnoVfoam gebruikelijk is, wordt de klant voor uitlevering van de gefabriceerde systemen, uitgenodigd op het InnoVfoam hoofdkantoor te Oudkarspel om de bestelde systemen op functionaliteit te testen, zowel droog als nat (performance test).

Het Statoil blussysteem is bedoeld voor de beveiliging van de steigers (Jetties) van de raffinaderij. In geval van een calamiteit kan met het systeem van afstand een gerichte blusactie worden uitgevoerd teneinde schade of verlies van personeel, de steiger, het schip en de brandstof te voorkomen.

De FAT omvatte een visuele inspectie van alle producten, bestaande uit: drie besturingskasten, een radiografische bedienpult, zes elektisch aangestuurde blusmonitoren en één zelf oscillerende blusmonitor. Tijdens de FAT test zijn onder andere the besturingskasten, de radiografische bedienpunt en de blusmonitoren getest. Tijdens de flow test (3.500 l/min bij 7 bar) zijn de flow rate en de worplengte van de FWM-4 EL Ex monitoren getest. Zelfs met krachtige wind gedurende de live-test zijn indrukwekkende resultaten behaald!

Alle testen zijn uitgevoerd naar volle tevredenheid van Statoil en InnoVfoam. Door het uitvoeren van de FAT kunnen eventuele “open eindjes” worden verholpen voordat de installatie op locatie plaatsvindt.