Helideckbeveiliging naar next level!

dinsdag 02 oktober 2018

Waar InnoVfoam zich de afgelopen jaren heeft gericht op het leveren en inbedrijfstellen van schuimblussystemen voor helidecks, is er sinds dit jaar uitgebreid naar het leveren van totaalconcepten. De engineering, projectbegeleiding ter plaatse en het samenwerken met diverse subcontractors is een belangrijk uitbreidingsaspect voor de klant.

Voor het eerst heeft InnoVfoam het volledige brandbeveiligingspakket geleverd, waardoor de hoofdaannemer volledig ontzorgd werd. Voor het helideck boven op het dak van klinikum Darmstadt heeft InnoVfoam niet alleen de levering en inbedrijfname, maar ook de volledige projectbegeleiding van A tot Z op zich genomen. InnoVfoam behaalt hiermee weer een unicum in de brandbeveiliging.

Inmiddels hebben de technici van InnoVfoam het volledige systeem ter plaatse geïnstalleerd. Door het systeem in verschillende delen vooraf op frames op te bouwen, is het mogelijk geweest om het volledige bijmengsysteem op locatie te installeren.

Het benodigde leidingwerk om twee blusmonitoren en twee hydrantkasten te voeden is op dit moment in aanbouw. Onder toeziend oog van TÜV Technische Überwachung Hessen GmbH wordt het systeem verder getest voor de goedgekeur van het systeem. De verwachting is dat InnoVfoam eind dit jaar het systeem volledig kan testen waarna het helideck in gebruik genomen wordt.

Houd de InnoVfoam website in de gaten om ook deze gebeurtenis op de voet te volgen.