Helideckblussysteem in Denemarken

woensdag 10 januari 2018

Aan het einde van 2017 heeft InnoVfoam naast het upgraden van het helideck van St. George Hospital in Londen ook een plug-and-play helideckblussysteem in Denemarken geleverd! In dit geval ging het om het beveiligen van het helideck met behulp van een blusmonitorsysteem in combinatie met een bluswatervoorziening en schuimbijmengsysteem. Voor InnoVfoam was dit het eerste Deense helideck dat beveiligd werd.

Het systeem is bedoeld voor het Aarhus University Hospital. Het ziekenhuis was op zoek naar een oplossing waarbij er voldaan wordt aan de ICAO-regulaties en het Danish Aviation Authority Rules BL 3-8. Tijdens de ontwerpfase van het systeem is er daarom rekening gehouden met deze voorschriften.

Zoals bij elk samengesteld systeem heeft er voorafgaand bij InnoVfoam de Factory Acceptance Test (FAT) plaatsgevonden. Na goedkeuring door HSM Industries, de klant van InnoVfoam, is het systeem verzonden naar de eindbestemming. In de laatste week van november 2017 is de succesvolle inbedrijfname uitgevoerd. Doordat InnoVfoam het systeem als samengestelde unit, compleet geassembleerd en bekabeld levert, wordt installatie on-site een eenvoudige zaak: plug&play!

Heeft u behoefte aan meer informatie over het beveiligen van helidecks? Wij komen graag bij u langs om u te informeren. Daarnaast hebben wij op ons kantoor in Oudkarspel de mogelijkheid om verschillende helideckoplossingen te demonstreren. Voor een bezoek of het inplannen van een afspraak kunt u contact opnemen via 088 9112 112 of info@innovfoam.com.