Het belang van goed onderhoud aan uw blussysteem

woensdag 10 augustus 2016

De InnoVfoam service dienst is een zeer belangrijke afdeling binnen onze firma. Jaarlijks worden ca: 350 tot 400 schuimblussystemen geïnspecteerd, getest, onderhouden,  en/of inbedrijf gesteld. InnoVfoam biedt deze dienstverlening aan volgens het CCV certificatieschema voor Vaste Brand Blusinstallaties (VBB). Dit schema verzekert een professionele uitvoering waardoor de bedrijfszekerheid van het schuimblussysteem gewaarborgd wordt. 

Specialistische taak

Om de service dienstverlening te garanderen en een schuimblussysteem ook in de toekomst in de juiste conditie te houden, wordt bij InnoVfoam doorlopend veel aandacht besteed aan het rekruteren en opleiden van service engineers. Op dit moment telt InnoVfoam zes service engineers die in zowel Nederland als ook in het buitenland actief zijn. Door zowel interne als externe opleidingen wordt de juiste kennis opgedaan en onderling gedeeld. Het onderhouden van schuimblussystemen is een specialistische klus: het is noodzakelijk om in geval van brand een effectieve blussing te kunnen garanderen. Recentelijk werd een tankbrand in Rotterdam effectief geblust: het regelmatige onderhoud dat de InnoVfoam engineers gedurende jaren verrichtten droegen bij aan het correct functioneren van het systeem.  

Onderhoud van terugslagkleppen

Een kritisch punt dat de laatste jaren steeds weer door onze service engineers wordt opgemerkt, is de kwaliteit van de diverse terugslagkleppen welke in vrijwel elke schuimblusinstallatie aanwezig zijn.
Een terugslagklep in slechte conditie kan tot enorme schade leiden of juist bij een calamiteit een systeem doen falen. Bij elk onderhoudsbezoek is de servicedienst extra alert op dit stuk inspectie en onderhoud. Bijgaande foto’s tonen de gevolgen van het niet juist of regelmatig uitvoeren van onderhoud aan terugslagkleppen.

Schuimconcentraatanalyses

Is bij u bekend dat de kwaliteitsanalyses aan schuimconcentraat bij InnoVfoam in het eigen laboratorium conform EN-1568 uitgevoerd worden en dat de meeste uitslagen reeds binnen een week bekend zijn? Wist u dat de prijs van een schuimconcentraatanalyse bij InnoVfoam inbegrepen is binnen de prijs van het onderhoud en dat InnoVfoam daarmee zeer prijsconcurrerend is? Het InnoVfoam laboratorium is ingericht om elk type schuimconcentraat van elke fabrikant te testen.

Contact

Mocht u meer informatie willen ontvangen m.b.t. onze service dienst en onze flexibiliteit kunt u contact opnemen met onze service coördinator Marijke Wittenberg via marijke@innovfoam.com of mobiel telefoonnummer +31 6 24607855. Natuurlijk zijn wij ook bereikbaar via ons kantoornummer +31 88 9112112