Transport Hi-Ex generatoren

vrijdag 18 september 2015

Op 11 september is de eerste lading van de in totaal 18 Hi-Ex-600 lichtschuimgeneratoren voor een groot project in Hamburg op transport gegaan. De generatoren worden ingezet ter beveiliging van een logistiek centrum met een opslag van gevaarlijke stoffen. Bijgaand een aantal foto’s van de eerste transportlading. De generatoren moesten vervoerd worden in een zogenaamde megatrailer met hoogte van 3.00 meter. De hoogte van een normale trailer bedraagt 2.40 meter maar met een hoogte van ca. 2.65 per generator konden ze alleen op deze manier getransporteerd worden.

Inmiddels heeft de tweede levering generatoren ook plaatsgevonden. Direct na levering zijn de generatoren op het dak van het logistieke centrum gemonteerd. De verdere installatie van het systeem zal op korte termijn uitgevoerd worden onder begeleiding van twee InnoVfoam engineers.

De door InnoVfoam ontwikkelde Hi-Ex-600 generator produceert lichtschuim met een verschuimingsvoud van 800, gebruik makend van Hi-Ex schuimmiddel conform EN1568-2 van het fabricaat Solberg. De lichtschuimgenerator is zodanig ontworpen, dat een uiterst eenvoudige montage in vierkante daksparingen met opstanden mogelijk is. Hiermee wordt een enorm montagevoordeel behaald t.o.v. de andere generatoren. De geïntegreerde pneumatisch bediende dakluiken maken bovendien een extra investering in deze voorziening overbodig.

Inmiddels zijn de generatoren geplaatst in het dak van de opslagruimte, zoals te zien is op bijgaande foto's.