InnoVfoam beveiligt paardenpensionstal met PB systeem

woensdag 27 februari 2013

Recentelijk heeft InnoVfoam het PB systeem geïnstalleerd en opgeleverd bij paardenpensionstal de Debbehoeve in Warmenhuizen, Noord-Holland.

De Debbehoeve is de eerste door de FNRS erkende 5 sterren pensionstal, welke heeft gekozen voor brandbeveiliging door middel van het preventieve PB hitte detectie systeem van InnoVfoam. Gerard Koks (eigenaar) geeft aan het belangrijk te vinden dat de brandveiligheid van het pension en de paarden gewaarborgd is, en heeft besloten over te gaan tot aanschaf van twee brandmeld PB 100 systemen met GSM module (t.b.v. doormelding) met daarbij 280 meter lineaire hitte detector en drie test units.

De montage en installatie is uitgevoerd door installatiebureau ABC electra, onderdeel van Bouwgroep Castricum. Tijdens het installeren van het systeem kwamen wij in de binnenbak een kapotte TL lamp tegen. Toen deze werd vervangen begon de nieuwe lamp te roken. Doordat vocht vanaf de transparante dak golfplaten in het lichtarmaturen terecht was gekomen maakte deze sluiting en waren de contactpunten van de TL lamp verschroeid. Tijdens dit proces is de zekering van de betreffende groep niet uit gegaan waardoor de kans op brand aanwezig was. Mede naar aanleiding van dit incident heeft Debbehoeve besloten twee extra spots avondverlichting te beveiligen met de lineaire hitte detector.

Onderstaand enkele foto’s van de Debbehoeve. (bron foto's: www.debbehoeve.nl)