InnoVfoam levert blussysteem voor helideck ziekenhuis Zwolle

vrijdag 08 februari 2013

In opdracht van Bayards, fabrikant van aluminium helidecks, leverde InnoVfoam recentelijk een schuimblussysteem voor het nieuwe helikopterplatform van het Isala ziekenhuis in Zwolle.

Op 28 januari 2013 is het complete schuimblussysteem getest en overgedragen aan Bayards. Het blussen met (fluorvrij) schuim gebeurt in Zwolle met een zeer betrouwbaar schuimblussysteem met o.a. de volgende componenten: een eigen watervoorraad(tank), een elektrische blus pomp, besturingssysteem. Door middel van 2 venturi mengers wordt er schuimconcentraat vanuit een schuimtank in de waterstroom bijgemengd en via leidingwerk getransporteerd naar 2 automatische blusmonitoren die voor een mooie laag (fluorvrij) Arctic RF foam op het helideck zorgen.

Verder zijn in het blussysteem alle test mogelijkheden voorzien waarmee elk jaar een betrouwbare werking kan worden aangetoond. Het gehele systeem kan geactiveerd worden aan de hand van 2 st activeringsunits die aanwezig zijn bij de toegangen tot het helideck. Het is tevens mogelijk om op het helideck een mogelijke brand met een tweetal schuim straalpijpen met brandslang handmatig te blussen.

Het toegepaste schuimconcentraat voor het Helikopterplatform is  "Rehealing Foam 3%" van Solberg, een fluorvrij schuimconcentraat met ICAO approval. Door het ontbreken van Fluorchemicaliën in dit schuimconcentraat is het volledig onschadelijk voor het milieu.