InnoVfoam met het LHD systeem voor veestallen op de LIV

dinsdag 23 oktober 2012

Deze week is InnoVfoam van 23 tot en met 25 oktober te vinden op de Landbouwdagen Intensieve Veehouderij (LIV) te Hardenberg op de stand van Achmea Agro / Interpolis.

Hier presenteren wij het PB lineaire hitte detectie systeem. Dit systeem dient ter beveiliging van stallen en veehouderijen tegen brand. De combinatie van machines, hooi en stro maakt een veestal tot een object met een verhoogd brandrisico, een ware nachtmerrie voor iedere veehouder!

Het PB systeem werkt met een lineaire hitte detector (LHD) uitgevoerd als kabel. De LHD wordt al decennialang succesvol preventief gebruikt binnen die industriele sector ter beveiliging van elektrische installaties zoals kabelgote, schakelkasten en afzuiginstallaties. De omstandigheden binnen deze sector vagen om een systeem met een zeer hoge betrouwbaarheid waarbij stof, chemische vloeistoffen en gassen, vocht en UW straling niet van invloed mogen zijn. Deze omstandigheden zijn vergelijkbaar met de omstandigheden in veehouderij, dit maakt deze toepassing uitermate geschikt voor stallen en veehouderijen. 

Graag demonstreren wij het systeem ter plaatse, wij ontmoeten u graag op de LIV in Hardenberg!