InnoVfoam optimaliseert branddetectiesysteem voor Shell

woensdag 26 februari 2014

Sinds enkele maanden is InnoVfoam bezig voor Shell Raffinaderij te Pernis een branddetectiesysteem te installeren op 42 olie opslagtanks. Het systeem wordt gebruikt voor een vroegtijdige branddetectie nabij de flexibele afdichting tussen het drijvende dak en de stalen tankwand (de rimseal).

Voor de verbinding van het detectiesysteem op het drijvende dak en het topbordes van de tank, ontwikkelde InnoVfoam een flexibel systeem in de vorm van een sterke, oliebestendige spiraalkabel en een collector om de spiraalkabel probleemloos te geleiden bij het stijgen en dalen van het tankdak.

Tijdens de vele testen die op de locatie in Oudkarspel zijn uitgevoerd bleek een optimalisatie aan de collector benodigd. Tijdens hevige wind en of zelfs storm bleek de spiraalkabel buiten de collector te kunnen vallen. Om dit issue te voorkomen ontwikkelde InnoVfoam een trechter vorm welke in de foto’s zichtbaar is. 

In het bijzijn van de project managers van Shell Raffinaderij bewijst InnoVfoam hiervan de functionaliteit. Waardoor na tevredenheid van Shell het project het juiste vervolg krijgt.