InnoVfoam test innovatieve monitortrailer

maandag 23 juli 2012

InnoVfoam heeft een nieuw type monitortrailer ontwikkeld voor inzet in de duitse petrochemische industrie. Het bijzondere aan deze trailer is dat er gebruik wordt gemaakt van een geïntegreerde wateraangedreven schuimpomp die zorgt voor een nauwkeurige schuimbijmenging bij wisselende debieten. Deze Turbine inline unit is onder de trailer gemonteerd en leidt het bluswater/schuim via een axiale propellor naar de inlaat van de blusmonitor. 

Door gebruik te maken van een axiale propellor die de schuimpomp aandrijft, is deze turbine niet gevoelig voor vervuiling en drukstoten, zoals dat wel het geval is met andere watermotor aangedreven schuimbijmengsystemen. Bij inzet op een tankterminal, kan de schuimvoorraad op afstand van de trailer geplaatst worden. Het concentraat kan via een ronde slang naar de trailer stromen, waar het bijmengen vervolgens via de schuimconcentraatpomp gebeurt. 

De compacte trailer, met een monitorcapaciteit van 6.000 lpm werd getest op het InnoVfoam complex, waarvan onderstaand enkele foto’s. Bijgaand kunt u een video van de test bekijken.