Jubilaris Ricardo van Wijnen 10 jaar in dienst bij InnoVfoam!

dinsdag 23 juni 2020

Deze week zetten wij weer een jubilaris in het zonnetje. Dit keer is het Ricardo van Wijnen die al 10 jaar bij ons in dienst is! Hij is onze E&I Manager en heeft 5 elektrotechnische specialisten onder zijn hoede. Daarnaast is hij ook nog verantwoordelijk voor gebouwbeheer, wagenparkbeheer en netwerkbeheer als Facilitair Manager. Wij zijn trots op deze gedreven allrounder en hopen nog lang met hem te mogen samenwerken! Gefeliciteerd Ricardo!

Hieronder een kort interview met hem:

  • Wanneer ben je begonnen bij InnoVfoam? - Op 1 mei 2010.
  • Wat is je functie? - In 2010 begon ik als Engineer E&I op de elektrotechnische afdeling ter ondersteuning van een zelfstandig ondernemer met o.a. het assembleren en ontwerpen van besturingskasten, uitvoeren van opleveringen op locatie en verhelpen van storingen. Al snel groeide ik de projecten kant op en werd Projectleider E&I. Enkele jaren later heb ik aanvullend als Manager E&I de elektrotechnische afdeling volledig onder mijn hoede gekregen en deze verder opgezet en doorontwikkeld tot nu een team van 5 elektrotechnische specialisten waarmee wij de meest geavanceerde besturingssystemen ontwerpen, programmeren, bouwen en opleveren op locatie. Sinds enkele jaren ben ik als MT-lid aanvullend verantwoordelijk voor het Gebouwbeheer, Wagenparkbeheer en Netwerkbeheer als Facilitair Manager. Kortom meerderde uitdagende en leuke functies.
  • Wat is het leukste wat je bij InnoVfoam hebt gedaan? - In die 10 jaar zijn dat een hoop leuke en uitdagende dingen geweest, maar als ik er 3 moet kiezen: Het oprichten en ontwikkelen van de E&I afdeling, het in eigen beheer laten bouwen van ons R&D center (zie ook nieuwsbericht: Aanbouw nieuwe hangar) en al onze bedrijfsuitjes (naar het buitenland).
  • Waar verbaas jij je wel eens over bij InnoVfoam? - De enorme en unieke diversiteit binnen ons bedrijf (zo stond ik een besturingskast te bouwen, zo sta je op een enorm schip in Singapore voor een inbedrijfname, dan weer ergens op een klein eilandje (Sint-Eustatius), dan monteer je rotorbladen aan een helikopter voor op ons dak en tenslotte laat je een R&D Center/vliegtuighangar bouwen naast ons huidige pand). Dat maakt dit werk erg leuk en afwisselend.
  • Wat is de belangrijkste les die jij bij InnoVfoam hebt geleerd? En van wie heb je die les geleerd? - Dat je binnen InnoVfoam blunders mag maken, als je er maar van leert.
  • Welke gebeurtenis bij InnoVfoam is belangrijk voor je geweest? - Mijn eigen ontwikkeling binnen InnoVfoam en de ruimte die ik daarvoor krijg.
  • Welk ongevraagd advies wil jij InnoVfoam geven? - Meer met zijn allen stil te staan bij de successen die wij behalen.
  • Wat is de grootste blunder die jij ooit tijdens je werk maakte? - Dat ik als perfectionist zijnde geen grote blunders heb gemaakt, terwijl ik ze wel mag maken haha!
  • Is er iets geweest bij InnoVfoam wat je graag opnieuw zou willen doen? - Ik zou de bouw van de R&D Center/vliegtuighangar wel opnieuw willen doen, maar dan in een periode wanneer ik iets minder projecten zowel privé als zakelijk tegelijk heb lopen.
  • Waarin zou jij je verder willen ontwikkelen? - Meer kennis opdoen richting facilitair management.