Life testen bij Eurotank Amsterdam

donderdag 30 april 2015

InnoVfoam is de laatste tijd druk bezig geweest met de opleving van de schuimblussystemen bij Eurotank te Amsterdam. Het betrof oplevering op 2 locaties; de Bezoleg en de Jan van Riebeeckhavenweg.

De eerste prioriteit lag bij het geïnstalleerde systeem aan de Jan van Riebeeckhavenweg.Hierin verzorgde InnoVfoam o.a. de levering van een tweetal FWM-6- EX blusmonitoren. Deze monitoren zijn volledig ontwikkeld en gebouwd onder de ATEX regelgeving. De ATEX productcertificering is door TüV uitgevoerd. Door deze toevoeging maakt InnoVfoam opnieuw een grote stap voorwaarts in de ontwikkeling van zijn blusmonitoren.
De schuimbijmenging voor deze installatie is verzorgd door middel van Matre Maskin foam inductors. Deze zelfaanzuigende mengers zorgen voor een bijzonder betrouwbare bijmenging, doormiddel van een Venturi werking.

Na de succesvolle oplevering aan de Jan van Riebeeckhavenweg, was het eind april 2015 tijd voor de oplevering van het schuimblussysteem aan de Benzolweg. Dit uitgebreide systeem, met diverse medium exp. branchpipes, blusmonitoren en schuimskids is, zoals eerder gemeld, begin dit jaar geleverd en deels samengebouwd door InnoVfoam. Nu kreeg InnoVfoam de kans om de betrouwbaarheid van het systeem te testen doormiddel van een bijmengtest i.c.m. de geïnstalleerde medium expansion foam branchpipes.

Op bijgaande hiernaast is een onderdeel van het systeem zichtbaar. Deze twee schuimpompskids staan opgesteld in de pompkamer en verzorgen de toevoer van het schuimconcentraat richting de in totaal vijf aanwezige Matre Balanced Pressure proportioners die in leidingwerk in het veld zijn gemonteerd voor een decentrale schuimbijmenging. InnoVfoam leverde verder de besturingssystemen voor de monitoren, uitgevoerd voor buitenopstelling en volledig weersbestendig in RVS omkastingen. Door middel van Joy-sticks kunnen de monitoren individueel bediend worden.

InnoVfoam bewees zich als een deskundig partner van de opdrachtgever en stelde de systemen naar volle tevredenheid in werking.