Luchthaven Köln Bonn gaat over op Re-healing foam

dinsdag 22 juli 2014

Met een doorzet van circa 10 miljoen passagiers per jaar en ca. 740.000 ton aan luchtvracht, is Köln Bonn GmbH uitgegroeid tot een van de grootste luchthavens in Duitsland.

Köln Bonn GmbH is volgens het International Civil Aviation Organization (ICAO) ingedeeld in een categorie 10 luchthaven. Een luchthaven in deze categorie moet kunnen voldoen aan de hoogst mogelijke brandveiligheidseisen.

De keus voor Köln Bonn voor het overstappen naar een fluor-vrij blusschuim is weloverwogen geweest, en heeft enige jaren aan onderzoek en studie vereist. Uiteindelijk is de keus gevallen op het Solberg fluor vrije Re-Healing foam 3% product met een EN1568 1A rating, ICAO -B en UL en FM approval.

In het artikel bijgaand kunt u terug lezen hoe Köln Bonn deze transitie heeft volbracht (duitstalig). In het artikel hieronder leest u meer informatie over fluor houdende schuimconcentraten. 

Fluor Chemicaliën

Steeds meer Europese overheden hebben aanbevelingen gegeven aangaande het gebruik van fluor houdende schuimblusconcentraten. Deze aanbevelingen luiden:

  • Indien er gelijkwaardige fluorvrije vervangers zijn m.b.t. fluorhoudende schuimblusconcentraten dan worden die aanbevolen.
  • Wanneer dit niet het geval is dan moet men het bluswater opvangen.
  • Gebruik voor training van fluorhoudende blusschuimen wordt ten zeerste afgeraden.

Aanleiding hiertoe is de constatering dat fluorchemicaliën steeds nadrukkelijker teruggevonden worden in bodem en oppervlaktewater, met verstrekkende gevolgen voor o.a. mens, dier en milieu en een veilige drinkwatervoorziening.

Aangezien een Nederlands en/of Europese verbod op andere fluor chemicaliën niet is uitgesloten, is het belangrijk dat organisatie die op het punt staan nieuwe bouw te verwekelijken of oude producten te vervangen, goed geïnformeerd zijn betreffende gelijkwaardigheid of zelfs beter presterende fluor vrije alternatieve,  ingezet kunnen worden ter beveiliging van hun medewerkers, en eigendommen.

Als door de markt erkende schuimblusspecialist is InnoVfoam distributeur in Nederland van o.a. Solberg’s ReHealing foam producten. Deze schuimconcentraten zijn 100% vrij verklaard van PFOS, PFOA, en fluor polymeren, en is dan ook niet bio accumulatief, persistent of toxisch. Hierdoor brengen deze fluor vrije schuimconcentraten geen schade toe aan mens, dier of milieu, en zijn deze producten op een verantwoorde, en veilig wijze te gebruiken in brandblusinstallaties.

Voor een vrijblijvende en informatieve kennismaking, of het houden van een lezing betreffende huidige stand van zaken aangaande dit thema, kom ik graag met u in contact om u hier nader over te informeren.