Oplevering totaalconcept helideckbeveiliging

vrijdag 29 juni 2018

Voor het helikopterplatform van het ziekenhuis KMG Klinikum Kyritz heeft InnoVfoam een volledige schuimblusinstallatie geleverd. Dit betekent dat het systeem door InnoVfoam wordt geleverd én dat installatie ter plaatse onder de verantwoordelijkheid van InnoVfoam valt.

Alle bijkomende zaken van de installatie, bijvoorbeeld het installeren van het leidingwerk, zijn uitgevoerd door team InnoVfoam. Onderdelen van het systeem zijn een watertank, een bluswaterpomp, het schuimbijmengsysteem, de schuimhydrant en de twee afstandbedienbare blusmonitoren. Daarnaast is er gekozen voor fluorvrij schuimconcentraat, omdat milieuverantwoorde producten de voorkeur hebben.

Voorafgaand aan de levering is op het hoofdkantoor van InnoVfoam de Factory Acceptance Test (FAT) uitgevoerd waarbij het systeem is getest op functionaliteit. De inbedrijfname, oftewel de Site Acceptance Test (SAT), heeft deze maand succesvol plaatsgevonden. Het systeem is na oplevering door een zogenoemde Sächverständiger goedgekeurd volgens AVV/ICAO.

Omdat het van het grootste belang is dat het ziekenhuispersoneel op de hoogte is van de werking van het helidecksysteem, heeft Simon Lakeman in twee sessies een minicursus op locatie gegeven. Tijdens de sessie is er verteld wat de beveiliging van het helideck inhoudt en hoe het blusmonitorsysteem werkt. Gelijktijdig zijn de monitoren getest, zodat de deelnemers direct een live demonstratie van het systeem hebben gekregen.

Bent u benieuwd welke oplossingen mogelijk zijn voor het beveiligen van helidecks? Tijdens onze seminars kunt u deelnemen aan een helikopterdemonstratie, waarbij u alle systemen live in werking kunt zien. Ook kunnen wij op verzoek op locatie uitleg geven. Meer informatie over helideckbeveiliging vindt u via deze link.