Havenblussysteem

vrijdag 24 april 2015

Eind 2014 verkreeg InnoVfoam de opdracht voor de levering van alle schuimbluscomponenenten voor de beveiliging van tanks, tankputten, steigers en pompputten bij Eurotank te Amsterdam. Hierin speelde InnoVfoam in op de wens van Eurotank om op twee locaties (Jan van Riebeeckhavenweg & de Benzolweg) een compleet nieuw schuimblussysteem te realiseren voor de beveiliging van de aanwezige opslagtanks en verlaadstations. In de Amsterdamse haven werd begin april 2015 het nieuwe schuimblussysteem door InnoVfoam getest en inbedrijfgesteld.

De afstandbediende blusmonitoren werden op functionaliteit getest in het bijzijn van de klant, de brandweer, de contractor en de gemeente Amsterdam. Overtuigend werd bewezen dat de 7 ATEX goedgekeurde brandblusmonitoren met hun capaciteit van 6.000 lpm elk een uitstekende performance boden en daarmee in staat zijn en scheepsbrand of een procesbrand effectief te bestrijden. 

InnoVfoam leverde naast de monitoren ook volledig in RVS gefabriceerde bedieningspanelen, twee schuimpompsystemen, vele schuimmengers en schuimmakers ter beveiliging van de opslagtanks en een grote voorraad schuimvormend middel. Alle partijen kunnen terugkijken op een succesvol project.

Het door Provi’safe opgestelde bestek vormde de basis voor de beveiligingssystemen. Visser en Smit Hanab werd door Eurotank als contractor ingeschakeld. 

Inmiddels is het geheel qua installatie voltooid en was InnoVfoam door middel van de eigen servicedienst ter plaatse om de oplevering in goede banen te leiden. Onderstaand een aantal foto's van de oplevering.