"Plug and Play" blussysteem voor st. George's Hospital Londen

maandag 16 september 2013

Donderdag 12 september bezocht een Engelse delegatie InnoVfoam BV voor een FAT (Factory Acceptance Test) van een schuimblussysteem voor het helideck van het St. George's Hospital in Londen. InnoVfoam ontving de opdracht van NCMP, een Engelse helideckbouwer.

De schuimbluscentrale bestaat uit een volledig skid mounted systeem met bluswatertank, 2 brandbluspompen, een schuimbijmengsysteem met bladdertank, een testsysteem, leidingwerk met appendages en een electrische schakelkast met activeerunits. De centrale dient om de blusmonitoren op het helideck te voorzien van blusschuim. Het systeem wordt geleverd met het fluorvrije Re-Healing foam met ICAO-B approval van Solberg.

De FAT test omvatte het testen van de dubbele pompset, inclusief de automatische omschakeling tussen de 2 pompen bij uitval van een pomp, het bijmengpercentage van het schuimconcentraat en de performance van de 2 zelfoscillerende blusmonitoren. Verder levert InnoVfoam 2 hydrantkasten met slangen en schuimstraalpijpen die nabij de monitoren aan het helideck worden opgesteld.

Doordat het gehele systeem bij InnoVfoam reeds is samengebouwd, bespaart de opdrachtgever veel geld voor montage in een pompkamer. Verder kan op deze manier een volledig werkend systeem bij het St. George's Hospital worden afgeleverd: Plug and Play!