Strengere eisen brandveiligheid stallen

vrijdag 01 februari 2013

Op donderdag 31 januari verscheen bijgaand artikel op de website van het NOS betreffende de komst van nieuwe wetgeving omtrent het aanscherpen van de brandveiligheidseisen in stallen. Zo heeft staatssecretaris Sharon Dijksma van Landbouw aangekondigd in Nieuwsuur. 

Beveiliging van stallen kan eenvoudig worden gerealiseerd met het lineaire hitte detectie systeem van InnoVfoam, het zogenaamde PB systeem. Het PB systeem is een preventief inzetbaar systeem welke oververhitting in een vroeg stadium detecteerd door middel van een lineaire hitte detector (LHD) en alarmeert voordat er sprake is van brand! 

Het systeem werkt met een lineaire hitte detector (LHD) uitgevoerd als kabel. De LHD wordt al decennialang succesvol preventief gebruikt binnen die industriele sector ter beveiliging van elektrische installaties zoals kabelgote, schakelkasten en afzuiginstallaties. De omstandigheden binnen deze sector vragen om een systeem met een zeer hoge betrouwbaarheid waarbij stof, chemische vloeistoffen en gassen, vocht en UV straling niet van invloed mogen zijn. Deze omstandigheden komen in grote lijnen overeen met omstandigheden in de markten waar wij ons op richten. 

Voorkom dergelijke branden dus met het InnoVfoam PB systeem! Voor meer informatie kunt u contact opnemen met onze adviseur Marcel Biervliet via telefoonnummer 088-9112112 of 0654948516. Onderstaand vindt u ook onze brochure met meer informatie over het systeem.