Succesvolle FAT schuimblussysteem

vrijdag 10 oktober 2014

Donderdag 2 oktober stond de volledige dag bij InnoVfoam in het teken van een uitgebreide Factory Acceptance Test. Hierin is zowel een samengebouwd InnovDos systeem met water getest, als ook een inspectie van alle te leveren goederen. Het systeem gaat gebruikt worden om 1% alcoholbestendig schuimconcentraat bij te mengen aan een aantal zwaar- en middelschuimsystemen bij de Nederlandse vestiging van een groot Amerikaans chemieconcern.

De InnovDos is een een wide range schuimbijmengsysteem, opgebouwd uit componenten met VdS keur. Het systeem werkt op waterdruk, waardoor geen externe energiebron nodig is. Naast het InnovDos systeem leverde InnoVfoam eveneens een groot aantal Inbal deluge afsluiters met drukregeling, waarmee elke blussectie individueel ingeregeld kan worden. Via onderstaande links is nadere informatie over het geleverde verkrijgbaar.


Onder het toeziend oog van opdrachtgever Kuijpers Beveiligingssystemen BV, het inspectiebureau, bestekschrijver en de daadwerkelijke gebruiker bewees InnoVfoam te beschikken over uitstekende test faciliteiten waarmee een bevredigend resultaat getoond werd.

De foto hieronder toont de uitgevoerde FAT opstelling en het geleverde systeem.