Update nieuwe hangar

vrijdag 24 mei 2019

In januari 2019 is de eerste paal geslagen voor de bouw van onze nieuwe demo hangar. Een hangar welke uitgerust wordt met diverse schuimblussystemen voor demonstraties en testen.  Het pand zal tevens dienen als tussenopslag van onze nieuwe Hi-Ex 600 generatoren.

Hieronder treft u een korte update over het verloop van dit innovatieve project.

Maart 2019

Het imposante houten skelet is geplaatst. Het 556 M² grote gebouw wordt duurzaam en zeer brandvertragend opgebouwd.

April 2019

De vloerwapening en vloerverwarming is aangebracht waarna de betonvloer is gestort en strak is opgeleverd. Tijdens het droogproces van de vloer is de buitengevelbekleding inclusief zetwerk gereed gemaakt. De bekleding is in dezelfde kleurstelling aangebracht zoals het bestaande pand.

Nadat de lichtkoepels en dakopstanden voor de Hi-Ex generatoren zijn geplaatst is het dak geïsoleerd en geplakt.

Vooruitzicht

Medio mei zullen we starten met de aanleg van de ondergrondse blusleidingen tussen de nieuwbouw en het huidige pand. Aansluitend wordt de hangar opgedeeld in een demo/ test ruimte en magazijn door middel van een tussenwand.

Beide ruimtes worden voorzien van de laatste technologieën op het gebied van schuimblussystemen.

Het geheel wordt afgemaakt door de plaatsing van de hangardeuren van 8 meter breed en maar liefst 5,2 meter hoog. Uiteindelijk zal de Chessna 421 B in de hangar komen te staan die inmiddels vanuit Brazilië naar Nederland is getransporteerd. Hierover meer details in de volgende update.