Video’s mobiele blusinstallatie NAM

maandag 08 februari 2016

Bijgaande video’s laten de FAT (Factory Acceptance Test) en de oplevering van de mobiele schuimblusinstallatie zien. 

De mobiele installatie is door de Nederlandse Aardolie Maatschappij bij InnoVfoam BV aangekocht, doch wordt beheerd en bediend door de Brandweer Den Helder als onderdeel van veiligheidsregio Noord-Holland-noord. De speciale mobiele schuimblusinstallatie dient ter bestrijding van complexe vloeistofbranden. InnoVfoam heeft in samenwerking met firma Smit uit Den Helder het systeem ontworpen, gebouwd en geleverd.

Tijdens de FAT, uitgevoerd bij InnoVfoam, is het systeem getest met vier blusmonitoren en zijn uitstekende resultaten behaald. Zoals in de video van de FAT te zien is zijn er 4 monitoren aan het op de haakarmbak gemonteerde schuimbijmengsysteem gekoppeld. Normaliter worden maximaal drie monitoren aan het systeem gekoppeld, echter InnoVfoam heeft tijdens de FAT ook weten vast te stellen dat het systeem met 4 monitoren correct functioneert.

Op 20 januari heeft de officiële feestelijke oplevering bij de brandweer in Den Helder plaatsgevonden. Tijdens deze ingebruikname waren vanwege de regionale samenwerking tussen de binnen dit project betrokken partijen een groot aantal gasten uitgenodigd om de werking van het systeem te bewonderen. Meer informatie over de werking van het systeem en de oplevering vindt u in dit artikel.