Voorkom brand in elektrische apparatuur met het LHD systeem

vrijdag 09 november 2012

Bijgaand krantenartikel toont een voorbeeld van een brand welke is ontstaan als gevolg van kortsluiting of vocht in elektrische apparatuur. De brand vond plaats in oktober 2012 en ontstond in de meterkast een slagerij in Julianadorp (NH). 

Het InnoVfoam LHD systeem biedt een passende oplossing voor degelijke gevaren met het PB lineaire hitte detectie systeem. Dit preventief inzetbare systeem detecteert oververhitting in een vroeg stadium door middel van een lineaire hitte detector (LHD) en alarmeert voordat er sprake is van brand.

Het systeem werkt met een lineaire hitte detector (LHD) uitgevoerd als kabel. De LHD wordt al decennialang succesvol preventief gebruikt binnen die industriele sector ter beveiliging van elektrische installaties zoals kabelgote, schakelkasten en afzuiginstallaties. De omstandigheden binnen deze sector vragen om een systeem met een zeer hoge betrouwbaarheid waarbij stof, chemische vloeistoffen en gassen, vocht en UV straling niet van invloed mogen zijn. Deze omstandigheden komen in grote lijnen overeen met omstandigheden in de markten waar wij ons op richten. 

Neem voor meer informatie over ons PB LHD systeem contact op met onze adviseur Marcel Biervliet via marcel.biervliet@InnoVfoam.com of via telefoonnummer 06-5494 8516.