Plug & Play systeem voor helideckbeveiliging

dinsdag 26 juli 2016

Onlangs heeft InnoVfoam een Factory Acceptance Test (FAT) georganiseerd voor een brandblussysteem welke ingezet gaat worden ter beveiliging van het helideck van Klinikum Lichtenfels in Duitsland. Het systeem is bij InnoVfoam op locatie in bijzijn van de klant, het engineeringsbureau, de brandweer en de inspecteur volledig op functionaliteit getest. Het systeem voldoet aan de AVV (Allgemeine Verwaltungsvorschrift), geldend voor Helidecks. 

Plug & Play systeem

Het betreft een plug en play systeem bestaande uit een brandbluspomp met schakelkast en blusmonitorbediening, een schuimbijmengsysteem met verdeelsysteem en elektrisch bediende sectieafsluiters, 2 elektrisch bediende  blusmonitoren en een hydrantkast met slanghaspel. Een aparte watertank met een volume van ca. 5.000 L behoort ook de levering.

Besparing op montagekosten

Het gehele systeem is opgebouwd op een stalen frame welke in twee delen vervoerd kan worden. Doordat het gehele systeem bij InnoVfoam reeds is samengebouwd, zowel het watervoerende leidingwerk als ook alle elektrische bekabeling, bespaart de opdrachtgever veel geld op montagekosten ter plaatse. Een belangrijk voordeel van het uitvoeren van een FAT is dat InnoVfoam in bijzijn van de klant voor levering het complete systeem kan demonstreren, testen en controleren. Voorafgaand aan de oplevering kunnen eventuele afwijkingen voor de definitieve oplevering gecorrigeerd worden.

Resultaten

Tijdens de FAT is het volledige systeem met een flow van 500 liter per minuut getest en is er voldoende worplengte bereikt om het gehele helideck te kunnen bestrijken. Tevens is het bijmengpercentage gemeten. Volgens de regelgeving dient deze zich tussen de 3,0 en 3,9% te bevinden, ook dit controle punt is akkoord bevonden. De definitieve oplevering van het systeem zal in het 4de kwartaal van dit jaar plaatsvinden. Via onze website kunt u de voorgang van het project blijven volgen.