Helideckbeveiliging

Teneinde een snelle hulpverlening te kunnen waarborgen, beschikken veel ziekenhuizen over een helikopter landingsplaats. Een traumahelikopter kan hiervan gebruik maken als spoedeisende hulp noodzakelijk is. Bij sommige ziekenhuizen is het helikopterplatform op het dak aangebracht, hetgeen voornamelijk in steden en in dichtbevolkte gebieden het geval is. Voor dergelijke omstandigheden worden strenge eisen gesteld aan de brandbeveiliging, om in geval van een calamiteit effectief te kunnen blussen. InnoVfoam BV levert verschillende technologiën om een efficiënte blussing van een helideck te bereiken.

De foto’s hieronder tonen onder andere het Deck Integrated Fire Fighting System (DIFFS), voornamelijk toegepast op Offshore installaties en schepen, voldoend aan CAP 437, het Flexinozzle systeem met een ringleiding en het Fire Monitor System (FMS), voornamelijk in gebruik op Helidecks van bijvoorbeeld ziekenhuizen, voldoend aan de ICAO voorschriften. De levering van InnoVfoam BV omvat naast de hoofdcomponenten zoals blusmonitoren, besturingssysteem en schuimbijmengsysteem, vaak ook de brandbluspomp, watertank, appendages, leidingwerk en electrische bekabeling, samengebouwd op een stalen frame. Hiermee wordt een werkend systeem op het project afgeleverd.

Referenties: De InnoVfoam helideckbeveiligingssystemen zijn onder andere in gebruik bij: VU Ziekenhuis Amsterdam, Elisabeth ziekenhuis Tilburg, Isala ziekenhuis Zwolle, Allgemeines Krankenhaus Wien, Klinikum Rosenhöhe, Klinikum Bad Rothenfelde, Unfallkrankenhaus Frankfurt am Main, Universitätsklinikum Leipzig,  Mutterhaus Trier, Universitätsklinikum Freiburg en het Ljubljana Hospital.