Schuimvormend middel

Om water als blusmiddel geschikt te maken voor het blussen van vloeistofbranden (klasse B), wordt schuimconcentraat in een vast percentage bijgemengd. Door het inmengen van lucht wordt het gevormde schuim als blusmiddel gebruikt. Om water effectiever te maken bij het blussen van vaste stof branden (klasse A), wordt schuimconcentraat in een laag percentage bijgemengd. Het doordringende vermogen van het water verbetert hierdoor.

InnoVfoam levert 5 verschillende schuimconcentraat (schuimvormend middel) typen:

  • Re-Healing, fluor-vrij schuimconcentraat voor het blussen van niet-water-mengbare (koolwaterstof) brandbare vloeistoffen.
  • Re-Healing, fluor-vrij schuimconcentraat voor het blussen van water-mengbare (polair oplosmiddel) brandbare vloeistoffen.
  • AFFF, filmvormend concentraat voor het blussen van niet-water-mengbare (koolwaterstof) brandbare vloeistoffen.
  • AFFF/ARC, filmvormend concentraat voor het blussen van water-mengbare (polair oplosmiddel) brandbare vloeistoffen.
  • Detergent, voor het vullen van (grote) ruimtes door middel van Hi-Ex Lichtschuim.


De keuze van het toe te passen schuimconcentraat is afhankelijk zijn van een aantal factoren:
Brandklasse - Milieueisen – Kwaliteitseisen – Keuringseisen – Blusmethode - Verschuimingsvoud. 

InnoVfoam levert schuimconcentraten voor iedere toepassing waarvoor schuim als blusmiddel ingezet kan worden. InnoVfoam vertegenwoordigt Solberg Scandinavian, fabrikant van fluorpolymeer-vrije schuimconcentraten. Deze range worden de ‘’Re-Healing’’ schuimconcentraten genoemd. In verband met verscherpte milieueisen geeft InnoVfoam er de voorkeur aan om deze schuimconcentraten te gebruiken, daar waar mogelijk is. Daarnaast biedt InnoVfoam ook haar eigen schuimconcentraatsoorten aan. Hieronder vind u de datasheets van de Solberg en InnoVfoam producten.

Wilt u meer weten over schuimvormend middel of advies ontvangen? Neemn dan contact op met onze verkoopafdeling via het telefoonnummer 088 9112 112.